Het jaar 2020 is nog niet over, maar zeggen dat het een rollercoaster was zou nu al een understatement zijn. Het team van V2C2 besloot in het eerste kwartaal van 2020 nog om met volle kracht te focussen op de toeristische concepten en dan vooral op ons vlaggenschip VakantieDealz.nl. In februari leek Corona nog een ‘Aziatisch’ waarvan we dachten dat het de vakanties richting AziĆ« wel eens zou kunnen belemmeren. Hoe anders werd dat medio maart toen alle toerisme stilviel…

Van verre vakanties naar de Veluwe

Even wist niemand in de toeristische sector meer wat te doen. Zo’n dreun hadden we als VakantieDealz nog nooit te verwerken gehad. Na een periode van incasseren en reflecteren, hebben we ons echter weer herpakt en VakantieDealz vrijwel volledig gericht op vakantiebestemmingen dichtbij. En ook waren onze bezoekersaantallen maar een schim van die van 2019, in mei en juni waren last minutes in Nederland nog enigszins onze redding. We hebben in korte tijd de focus van VakantieDealz weten te verschuiven van verre reizen en zonvakanties Europa naar o.a. vakantiehuisjes & vakantieparken in Nederland. Even wennen voor ons, want geen Verenigde Staten of Emiraten dit jaar. Maar we zijn erg blij dat we dit jaar nog heel veel mensen gelukkig hebben kunnen maken met een lekkere deal naar bijvoorbeeld de Veluwe.

Wat kunnen we de komende maanden verwachten bij VakantieDealz?

Helaas zitten we nu weer in een tweede golf waarbij het reizen ontmoedigd wordt. We leven enorm mee met onze branchegenoten en hopen dat onze vertrouwde partners, zoals TUI, Sunweb en De VakantieDiscounter, deze moeilijke periode goed doorstaan. Hoe 2021 eruit gaat zien voor VakantieDealz, dat blijft nog een onduidelijk. Zoals velen hopen we op een ‘redding’ door de uitrol van een vaccin. Maar hoe het de komende maanden ook verder gaat, we slaan ons er wel doorheen en blijven voor jullie de beste vakantiedeals spotten. Misschien naar verre oorden en anders gewoon naar de prachtige gebieden die Nederland te bieden heeft. Prettige vakantie alvast!

Groetjes, Team VakantieDealz