Onze vakantie aanbiedingen website Vakantiedealz.nl heeft weer een mijlpaal behaald: ruim 25.000 likes op Facebook. De bezoekersaantallen nemen nog dagelijks toe en uit een recente enquete onder de bezoekers blijkt men meer dan tevreden over de gespotte deals & last minute vakanties. Met het zomerseizoen in aantocht staat Vakantiedealz.nl er goed voor om mensen te helpen met het vinden van de laatste gaatjes in de populaire (en originele) hotels en last minute vluchten & pakketreizen voor weinig.

De verwachting is dat de druk op Spanje als vakantiebestemming in 2017 nog verder zal oplopen met het wegebben van de populariteit van Turkije als zonvakantie bestemming. Vorig jaar had Turkije nog te kampen met aanslagen, maar dit jaar lijkt de opruiende taal van Erdogan roet in het eten te gooien voor de Turkse resorts die op zoek zijn naar Hollandse vakantiegangers. In 2016 trokken de last minute boekingen richting Turkije uiteindelijk nog aan (door extreem lage prijzen en bij gebrek aan beschikbaarheid elders). Of dat dit jaar weer gaat lukken is maar de vraag.

Voorheen populaire zonvakantie bestemmingen zoals Tunesie en Egypte timmeren ook hard aan de weg om hun aantrekkelijkheid als last minute vakantiebestemming weer een boost te geven. Waar de Nederlandse consument voor gaat kiezen dit jaar zullen we zien, maar dat Spanje extreem populair wordt staat buiten kijf. Populaire last minute bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Ibiza en Mallorca zullen ongetwijfeld hoge ogen scoren. Wie daar nog naar toe wil zal dus ook weer niet té last minute moeten boeken…