Uit recent onderzoek door Black Friday Dealz blijkt dat het animo voor Black Friday 2020 groot is. Als we kijken naar de huidige interesse in ‘Black Friday’ dan voorspelt dit een potentiële groei van meer dan 200% ten opzichte van 2019. De recente berichten over mogelijk inperken van Black Friday acties in fysieke winkels zal de toch al sterk groeiende online omzet vermoedelijk nog een flinke zwengel geven.

Succesnummers tijdens Black Friday 2020

Dit jaar wordt weer erg veel verwacht van Apple tijdens Black Friday. Sowieso omdat de iPhone 12 net is uitgekomen, maar daarnaast zijn verschillende Apple producten jaar in jaar uit populair. Denk aan de Apple Macbook, de Apple TV en sinds kort ook de Airpods. Ook wordt veel verwacht van Game Consoles in deze donkere dagen met veel thuiszitten en weinig vertier buiten de deur. Spelcomputers (en games) van Nintendo en Playstation zullen vermoedelijk niet aan te slepen zijn. Vooral ook na de voorraad problemen tijdens de eerste Corona golf.

Meer spreiding verwacht voor Black Friday actieperiode

Al tijdens eerdere Black Friday acties in o.a. 2019 en 2018 waren er al winkels die een alternatieve Black Friday periode gebruikten voor hun acties. Zo kwam Coolblue bijvoorbeeld met Blue Friday, hanteert Mediamarkt tegenwoordig het hele jaar door Red Friday en kozen verschillende webwinkels voor actieperiodes die al eerder begonnen. Zowel Bol.com als Mediamarkt begonnen bijvoorbeeld met Black Friday ‘pre sale’ met daarin dagaanbiedingen voor specifieke productcategorieën.

Tijdens Black Friday 2020 verwachten we vanuit V2C2 nog meer spreiding dan in eerdere jaren. De veiligheid van het winkelend publiek staat uiteraard voorop en verschillende maatschappelijke instellingen roepen op tot spreiding. Een peiling door INretail geeft aan dat winkeliers hier al tijden mee bezig zijn.